από τη σελίδα "ποιοί είμαστε":


Είμαστε...
...Μια πρωτοβουλία για την κοινή δράση, τον διάλογο και τον συντονισμό ανάμεσα σε αντιφασιστικές επιτροπές, πρωτοβουλίες και δράσεις σε γειτονιές ή χώρους. Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός δικτύου τέτοιων επιτροπών ή να βοηθήσουμε να δημιουργηθούν όπου δεν υπάρχουν ήδη, με δημοκρατική λειτουργία, ενότητα κι ενεργή συμμετοχή του καθενός/ καθεμιάς που δεν θέλει να μείνει θεατής στο αποκρουστικό φαινόμενο με την επωνυμία "Χρυσή Αυγή".

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο ή τη μοναδικότητα. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες, προτάσεις και συμμετοχές τόσο στο μπλογκ όσο και στη δράση.

Θέλουμε...
... να αντιμετωπίσουμε την Χρυσή Αυγή πολιτικά, αναδεικνύοντας πως πίσω από το "αντισυστημικό" της προσωπείο βρίσκεται η στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων και η λυσσαλέα αντίθεσή της με τους αγώνες που η ελληνική κοινωνία έχει δώσει ως τώρα.

… να συνδέσουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που τον γεννάει και τον εκτρέφει

... να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και να οργανώσουμε κοινές συνελεύσεις Ελλήνων και μεταναστών και σε συντονισμό με κινήματα αλληλεγγύης( πχ κίνημα χωρίς μεσάζοντες, κοινωνικά ιατρεία κα) μοιράσματα ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και εκδηλώσεις και ακτιβιστικές δράσεις για ενημέρωση όλων των κατοίκων στις περιοχές και τους χώρους που δραστηριοποιούμαστε.

... να συναντηθούμε με φορείς, σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για να κουβεντιάσουμε και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του φασισμού σε όλες τις εκφάνσεις του.

…να υπερασπίσουμε τα θύματα ή όσους απειλούνται από τις φασιστικές επιθέσεις με τη δύναμη του μαζικού κινήματος και όχι με τη λογική της τυφλής βίας που δίνει την εικόνα πολέμου συμμοριών και αφήνει αδιάφορη ή και αρνητική την κοινωνία.

... να προλάβουμε την ιστορία: γνωρίζουμε πως το μίσος ξεκινά από τους μετανάστες και τα παιδιά τους, αλλά εξαπλώνεται στους ομοφυλόφιλους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στα κινήματα και τους αγωνιστές, καταλήγοντας στον καθένα/ καθεμιά που σκέφτεται διαφορετικά, και τελικά αφορά τους πάντες εκτός από τους νεο-ναζί δολοφόνους και τους καπιταλιστές φίλους τους. 

... και να κάνουμε παρελθόν την Χρυσή Αυγή και κάθε φασιστική συμμορία: να λύσουμε οι ίδιοι τα προβλήματα στις γειτονιές και τις ζωές μας, χωρίς την ανάγκη κανενός "σωτήρα"- τραμπούκου, με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα: την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την επαφή με τον διπλανό μας και τους συλλογικούς αγώνες. Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, την χώρα καταγωγής, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την πολιτική μας τοποθέτηση, όλοι οι νέοι και οι εργαζόμενοι βιώνουμε τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης, που είναι πολύ μεγάλη για να την αντιμετωπίσουμε ο καθένας μόνος του.

… Έλα σε επαφή μαζί μας για να συμμετέχεις σε κάποια τοπική αντιφασιστική επιτροπή.

Μάζεψε γνωστούς και φίλους και φτιάξε μια τέτοια επιτροπή στο χώρο σου αν δεν υπάρχει- Μπορούμε να βοηθήσουμε.

Διέδωσε τις αντιφασιστικές ιδέες: Τύπωσε προκηρύξεις, κόλλησε αυτοκόλλητα, διέδωσε με mail και fb τα άρθρα μας

Μπες κι εσύ στην μάχη για ν' ανακόψουμε την άνοδο των νοσταλγών του Χίτλερ και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει!