άρθρο στο antinazizone.blogspot.gr


Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου έγινε η 1η συνάντηση για τη συγκρότηση της «Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας». Στη συνάντηση συμμετείχαν γύρω στα 50 άτομα από πολλές ηλικίες και χώρους – φοιτητές, εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα, αρκετοί εκπαιδευτικοί, άνεργοι και συνταξιούχοι - από πολλές τάσεις της αριστεράς που δρουν στην πόλη του Βόλου αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές από διάφορους χώρους.

Η συζήτηση που έγινε σε ένα πολύ καλό – συντροφικό κλίμα ήταν πολύ πλούσια. Πιάστηκαν και «θεωρητικά» ζητήματα – γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, πως συνδέεται με την κρίση του συστήματος, με ποια μέθοδο θα τη σταματήσουμε - συζητήθηκαν όμως και τα πρακτικά βήματα που πρέπει να κάνει η Αντιφασιστική Κίνηση την επόμενη περίοδο.


Ένα βασικό συμπέρασμα είναι ότι έχει μεγάλη σημασία η «Αντιφασιστική Κίνηση» να διευρυνθεί και  να συσπειρώσει πέρα από την αριστερά και τις μαζικές οργανώσεις των εργαζομένων, άλλους μαζικούς φορείς (όπως αθλητικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, θεατρικές ομάδες κλπ). Όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνήσαμε ότι η απάντηση στο φασιστικό δηλητήριο δεν μπορεί να είναι παρά η οργανωμένη και μαζική απάντηση του κινήματος.

Ήδη το Σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων έχει πάρει απόφαση στήριξης και συμμετοχής της «Αντιφασιστικής Κίνησης», ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ (πανεπιστημιακοί) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την προηγούμενη περίοδο οργάνωσε σημαντικές αντιφασιστικές δράσεις αλλά και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έβγαλε μια αντιφασιστική ανακοίνωση τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικά ο χώρος της εκπαίδευσης έχει μεγάλη σημασία και όλοι συμφώνησαν ότι η «Αντιφασιστική Κίνηση» θα πρέπει να παρέμβει δυναμικά  στα σχολεία, τα πανεπιστήμια αλλά και τις γειτονιές κλπ.

Ακόμα συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν να δημιουργούνται ομάδες εργασίας πάνω σε διάφορα ζητήματα όπως η αξιοποίηση του ίντερνετ, η διοργάνωση πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ομάδα για την επαφή με μαζικούς φορείς αρχής γενομένης από το χώρο της εκπαίδευσης κ.α. για να συντονιστεί καλύτερα η παρέμβαση και η δράση μας.

Τέλος, αποφασίστηκε η «Αντιφασιστική Κίνηση» να κάνει την πρώτη εμφάνισή της στην την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με πανό που να γράφει: «Κάτω η κυβέρνηση του Μνημονίου – Όχι στο Φασισμό», και μοίρασμα αντιφασιστικών προκηρύξεων ενώ η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 2 Νοέμβρη, 8μμ, Στέκι (Ιωλκού 33)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixcR1DVMkcfveL8jlx9puODQ3n5yp21WVyvycQf_sVDV2UrIiFx2ASgp8Yr7KtIEU6trvwaPKGsP_Tmlu5YEEhZiJq9YL3K16V_gi-aBTkrw6na-i3pxa15RPNe2s5QOIfbjTvWneYxlQ/s1600/banner.jpg