06/02/2015


άρθρο στο www.xekinima.org

Ο Αχιλλέας Μπέος κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες μήνυση για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο δημαρχείο του Βόλου στις 28/1, «εναντίον κάθε υπευθύνου» χαρακτηρίζοντας ως υποκινητή τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και γνωστό για τη δράση του στην Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, Θωμά Κλημόπουλο.

Την Τετάρτη 28 Γενάρη είχε καλεστεί από τον δήμαρχο του Βόλου σύσκεψη-ενημέρωση (υποτίθεται ανοιχτή, όπως και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου) των προεδρείων των τοπικών συμβουλίων του Βόλου σχετικά με τις ενέργειες της επιχείρησης ύδρευσης-αποχέτευσης του Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) και την «αξιοποίηση» των πηγών του Πηλίου.

Η «Κίνηση Κατοίκων» Πηλίου και Βόλου για το νερό, που δραστηριοποιείται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια πάνω στο ζήτημα του νερού από πολλές πλευρές (δες εδώ και παλιότερα εδώ) είχε καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εκμετάλλευση (που θα έχει ως αποτέλεσμα την τιμολόγηση) της άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ καθώς τόσα χρόνια οι κάτοικοι των χωριών από μόνοι τους διαχειρίζονται αυτό το ζήτημα χωρίς προβλήματα, αλλά και ενάντια σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης του νερού. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν γύρω στα 100 άτομα, ανάμεσά τους και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι και στελέχη των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης»[1].

Όταν ήρθε ο Αχ. Μπέος για να ξεκινήσει η ενημέρωση, τα μέλη της κίνησης σήκωσαν πανό που έγραφε «Δεν ξεΝΕΡΟνουμε και δεν χαλαρώνουμε, απαιτούμε δημόσιο διάλογο για το νερό».

Με αυτήν την αφορμή ο Μπέος έφυγε από την κεντρική αίθουσα και κάλεσε σε κλειστή συνέχιση της σύσκεψης στο γραφείο του. Ο κόσμος για να ξεμπροστιάσει τη στάση του Μπέου δέχτηκε να κλείσει το πανό, αν με αυτόν τον τρόπο θα συνεχιζόταν η ανοιχτή σύσκεψη, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αυτός ο λόγος που ο Μπέος έφυγε από την αίθουσα. Στη συνέχεια ακολούθησαν αντιδράσεις έξω από το γραφείο του με τον ίδιο να καλεί την αστυνομία να παρέμβει [2]. Αφού δεν έγινε δυνατό να μπει ο κόσμος στη κλειστή σύσκεψη και ακούστηκαν μερικά συνθήματα, η κινητοποίηση έληξε και ο κόσμος έφυγε.

Για όλα τα παραπάνω ο Μπέος είχε το θράσος στη συνέχεια να απευθύνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και να χαρακτηρίζει ως υποκινητή το Θωμά Κλημόπουλο. H εισαγγελία Βόλου πρέπει να βάλει αυτή την υπόθεση στο αρχείο λαμβάνοντας υπόψη ότι και στο παρελθόν ο Αχ. Μπέος έχει κάνει αστήριχτες καταγγελίες εναντίον του Θωμά Κλημόπουλου, των «Δρόμων Συνεργασίας» και εν γένει όσων ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή. Τον περασμένο Νοέμβρη ο Μπέος είχε ανακοινώσει προβοκάτσια και είχε πάει στον εισαγγελέα για να καταγγείλει «πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες «κάποιοι» θα κατέστρεφαν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Τότε είχε και πάλι φωτογραφήσει το Θ. Κλημόπουλο (περισσότερα εδώ). Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το Δεκέμβρη του ’13 ο Θ. Κλημόπουλος είχε δεχτεί φασιστική επίθεση το φαρμακείο του (περισσότερα εδώ).

Η αλληλεγγύη μας ενάντια στις ακροδεξιού τύπου μηνύσεις είναι δεδομένη. Απαιτούμε η υπόθεση να μπει άμεσα και οριστικά στο αρχείο. Αν δεν το κάνει αυτοβούλως η εισαγγελία του Βόλου, θα το κάνει πράξη η μαζική κινητοποίηση του κόσμου.

Τέλος, δηλώνουμε στον Αχιλλέα Μπέο ότι όσα κι αν κάνει απέναντι στους κατοίκους του Βόλου, δε μας φοβίζουν – αντίθετα μας εξοργίζουν!

___________
Σημειώσεις:
1. Οι «Δρόμοι», στους οποίους συμμετέχει και το «Ξ», είναι η μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.
2. Όταν έφτασε όλη η αστυνομική δύναμη και η ασφάλεια στο δημαρχείο, περισσότερο συζητούσε με τους κατοίκους για το τι συνέβη και για ποιο λόγο τους κάλεσαν, παρά προστάτευαν το δήμαρχο από κάποιον πιθανό κίνδυνο.
- See more at: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/bolos-minysi-toy-mpeoy-se-katoikoys-gia-to-thema-tis-id/#sthash.kfhHXYJe.dpuf