17/12/2014 


άρθρο στο www.xekinima.org

Στις αρχές Δεκέμβρη ο σ. Νίκος Κανελλής, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, μέλος του «Ξ»  και της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, ΑΚΜ, καλέστηκε από την Ασφάλεια Βόλου για να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας  με βάση ανώνυμη καταγγελία που έγινε ενάντια στην Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας! Η καταγγελία έγινε στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στην εισαγγελία Βόλου!!

Η καταγγελία αφορούσε σε εκδήλωση-προβολή ντοκιμαντέρ που είχε γίνει στα τέλη του Ιούνη του 2014 σε πάρκο σε μια από τις γειτονιές του Βόλου όπου υποτίθεται

«ομάδες έβριζαν και τρομοκρατούσαν με μηχανάκια τους κατοίκους της γειτονιάς και τους απειλούσαν για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση».

Στην καταγγελία αναφέρεται ονομαστικά ο σύντροφος Νίκος Κανελλής, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του «Ξ».

Η παραπάνω είδηση θα ήταν πραγματικά για γέλια εάν δεν ήταν επικίνδυνη. Η άνοδος του αντιφασιστικού κινήματος σε συνδυασμό με την άνοδο της Αριστεράς, αλλά και ο μαχητικός ρόλος του σ. Νίκου Κανελλή στο δημοτικό συμβούλιο και στα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσουν αντιδράσεις. Η αλήθεια είναι όμως ότι τόσο τραβηγμένα σενάρια επιστημονικής φαντασίας από «ανώνυμους», υποτίθεται γείτονες, οι οποίοι να φτάνουν σε σημείο να στείλουν καταγγελία στην Αθήνα, δεν την περιμέναμε!

Οι τραμπούκικες πρακτικές που αναφέρονται στην καταγγελία τις συναντάει κανείς σε ένα μόνο χώρο: στους κάθε λογής φασίστες και νεοναζί όπως είναι η Χρυσή Αυγή! Δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και την Αριστερά και πολύ περισσότερο με την ΑΚΜ ή το «Ξ».

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας κλείνοντας πια 2 χρόνια ενεργής παρουσίας στο Βόλο έχει διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων, προβολών, διαδηλώσεων κοκ σε συνδυασμό με τις συστηματικές (κάθε μήνα) δράσεις αλληλεγγύης με συλλογή και διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Είναι περιττό να αναφερθεί ότι όλες οι παραπάνω δράσεις γίνονται στο φως της ημέρας με τα πρόσωπά μας ανοιχτά στην κοινωνία, με καλεσμένους γνωστά πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα και χωρίς να κρυβόμαστε στα στενά και στο σκοτάδι, όπως ακριβώς κάνουν οι φασίστες. Η δε καταγγελία για εκβιαστική συμμετοχή σε μια... προβολή, απλά χάνει το νόημά της.

Επειδή ο μόνος που μπορεί να ενοχλήθηκε από την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση και προβολή του Ιουνίου, με νέους, γέρους, μητέρες με μικρά παιδιά, εργαζόμενους και άνεργους από τη γειτονιά, είναι η ακροδεξιά και οι φασίστες, τους το υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά: Δεν φοβόμαστε και ούτε πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω απ’ τον αντιφασιστικό αγώνα!

Κλείνοντας, πρέπει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη καταγγελία δεν αποτελεί ένα «μεμονωμένο» περιστατικό στο Βόλο. Το στέλεχος της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Στέφανος Μολόχας, έχει επίσης «μπει στο στόχαστρο» της Ασφάλειας με ανυπόστατες κατηγορίες, ενώ μια σειρά φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατηγορούνται από την εταιρία catering  που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο για φανταστικούς ξυλοδαρμούς κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων για το ζήτημα της δωρεάν σίτισης.

Η κοινωνία γνωρίζει την αλήθεια σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις και γι’ αυτό το λόγο οι οποιεσδήποτε κατηγορίες θα πέσουν στο κενό!

Συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ


  • Την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη δόθηκε συνέντευξη τύπου για το γεγονός από το σύνολο της Αριστεράς πλην του ΚΚΕ, την οποία κάλυψαν όλα τα τοπικά ΜΜΕ και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο site του «Ξ», www.xekinima.org (με ημ/νία 5.12.2014 και τίτλο «Βόλος: Συνέντευξη Τύπου Αντιφ. Κίνησης ενάντια στις καταγγελίες των ακροδεξιών»).
  • Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε συνέντευξη του σ. Νίκου Κανελλή στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία ΤV», στο site του «Ξ» με ημ/νία 8/12/14 και τίτλο «Βόλος: συνέντευξη του σ. Ν. Κανελλή στο Θεσσαλία TV για τις ακροδεξιές καταγγελίες».