H Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το νερό οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ιδιωτικοποίηση του νερού: ένα ακόμη μέτρο οικονομικής και κοινωνικής καταπίεσης», το Σάββατο 16/2, ώρα 6:00μμ, στο αμφιθέατρο Κορδάτου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτήριο Παπαστράτου) με κεντρικούς ομιλητές τον Κώστα Μαριόγλου, αντιπρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ και μέλος της «Κίνησης 136» και τη Μαρία Κανελλοπούλου από την Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα, "Σώστε το νερό" (savegreekwater.org)
Θα μεταφέρουν γνώση και εμπειρία από την ενασχόλησή τους στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νερών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα ακολουθήσει συζήτηση, ώστε να υπάρξει μια πλήρης και σφαιρική ενημέρωση για τις συνέπειες της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης στην περιοχή από οικονομική, κοινωνική και πολιτική άποψη.
Η Συντονιστική Επιτροπή με τον διευρυμένο χαρακτήρα της, κρίνει ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ετοιμάσει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και το ξεπούλημα των νερών του Πηλίου.
 Έκανε το πρώτο βήμα με τον Καλλικράτη και την ένταξη στον Δήμο Βόλου όλων των χωριών που έχουν πηγές πόσιμου νερού, άριστης ποιότητας. Προχώρησε στο επόμενο βήμα με την αποτυχημένη προσπάθεια να επιβάλλει τη χλωρίωση του πόσιμου νερού στα χωριά και πέρασε στην τρίτη φάση της εγκατάστασης δικτύου μεταφοράς των νερών από το βουνό  στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΜΒ.
Αυτές οι ενέργειες είναι απαραίτητες για να αποκτήσει η ΔΕΥΑΜΒ τροϊκάνικες προδιαγραφές – αδιάφορους πολίτες και άμεσα διαθέσιμο ποιοτικό νερό – και να γίνει ελκυστική στους υποψήφιους αγοραστές.
Όπως δηλώνει ο J.Stinglitz, νομπελίστας οικονομολόγος με μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα, «αυτές οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ενεργούν όπως οι πιλότοι των βομβαρδιστικών αεροπλάνων. Ρίχνουν τις βόμβες από 10000μέτρα ύψος και δεν βλέπουν τον όλεθρο που προκαλούν. Αδιαφορούν για τους εξαθλιωμένους πολίτες – πελάτες και στοχεύουν στην αρπαχτή με κάθε μέσον» (ντοκιμαντέρ «Το Μεγάλο Ξεπούλημα»)
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι πολίτες του καλλικρατικού Δήμου Βόλου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ιδιωτικοποίηση των νερών στο πολύ κοντινό μέλλον. Οι διφορούμενες και παραπλανητικές δηλώσεις του Δήμαρχου δεν καθησυχάζουν κανέναν. Άλλωστε εκχώρησε ήδη μία από τις δραστηριότητες της ΔΕΥΑΜΒ, την καταμέτρηση, σε εργολάβο. Η ιδιωτικοποίηση στους τομείς της ύδρευσης, της ηλεκτρικής ενέργειας και των τραίνων έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό στην τελευταία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και αποτελεί τον διακαή πόθο της τρόικας.
Η εκδήλωση αυτή είναι μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται στην προσπάθεια της επιτροπής για μια όσο το δυνατόν πληρέστερη και σφαιρική ενημέρωση των κάτοικων του νέου Δήμου Βόλου σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται του νερού, όπως χλωρίωση, αμίαντος στο δίκτυο, καθαρό νερό για την πόλη, προστασία πηγών, διαχείριση άρδευσης και άλλα..
Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να φοβηθούμε. Οι κάτοικοι της Κοτσαμπάμπα στη Βολιβία ήταν οι πρώτοι που δεν φοβήθηκαν και τελικά πήραν πίσω τα νερά που τους έκλεψε η Αμερικάνικη BECHTEL.