άρθρο στο xekinima.org και antinazizone.blogspot.gr

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση - συζήτηση που οργάνωσε η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας εν όψει του Πολυτεχνείου με τίτλο: «Η Χούντα, η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η απειλή του Φασισμού σήμερα». Συνολικά από την εκδήλωση πέρασαν περισσότερα από 100 άτομα, πολλοί εκ των οποίων άφησαν τα στοιχεία τους για να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στην Κίνηση.Ενδεικτικό του καλού κλίματος ήταν η σημαντική οικονομική ενίσχυση που μαζεύτηκε για να καλυφθούν τα έξοδα της εκδήλωσης αλλά και των προκηρύξεων που μοιράστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα σχολεία του Βόλου.



Καλεσμένοι ομιλητές ήταν οι Τάκης Πολίτης, αναπληρωτής Καθηγητής στο παν. Θεσσαλίας και πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ και Κώστας Λαγός, καθηγητής στη β' βάθμια εκπαίδευση και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Στο προεδρείο, για το συντονισμό της συζήτησης, ήταν ο Νίκος Κανελλής, από πλευράς Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας.

Οι εισηγητές μίλησαν για την ιστορία του φασισμού και των ακροδεξιών ομάδων στην Ελλάδα, για το πως φτάσαμε στη Χούντα των συνταγματαρχών αλλά και για τη σημερινή κατάσταση σχετικά με την απειλή της Χρυσής Αυγής, τον Αντιφασιστικό αγώνα που έχει αναπτυχθεί και πτυχές του πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη φασιστική απειλή σήμερα. 

Τη συζήτηση παρακολούθησαν αγωνιστές από σχεδόν όλους τους χώρους της αριστεράς που δρουν στην πόλη του Βόλου, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές, φοιτητές, αρκετοί εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι. 

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε ήταν πολύ πλούσια και κράτησε πάνω από δυο ώρες. Το λόγο πήραν γύρω στα 20 άτομα αναπτύσσοντας πολλά ζητήματα γύρω απ' το θέμα της εκδήλωσης - τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο δικτατορικό καθεστώς της Χούντας και το μαζικό φασιστικό φαινόμενο, το πόσο συστημική είναι η Χρυσή Αυγή στην πραγματικότητα, πως μπορεί να οργανωθεί ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα και στην πόλη του Βόλου με την εμπλοκή μαζικών φορέων αλλά και σε κάθε γειτονιά. Σημαντική ήταν η παρουσία μελών των «Αντιφασιστικών Πυρήνων Μαγνησίας» ειδικά καθώς υπήρξε γενική συμφωνία ότι χρειάζεται να χτιστεί ένα πλατύ – ενιαίο μέτωπο όλων των δυνάμεων που αντιπαλεύουν το φασισμό σήμερα. 

Η εκδήλωση τελείωσε ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τους επόμενους αγώνες και μάχες που έρχονται, αρχής γενομένης από την πορεία του Σαββάτου 17 Νοέμβρη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
οι φωτογραφίες από το blog της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας